Technicus Afbouwsystemen

OMSCHRIJVING:
Het betreft een functie die gericht is op het uitvoeren van werkzaamheden in het kader van plaatsing, aansluiting en onderhoud van elektrotechnische producten en systemen veelal aan de
hand van voorschriften en tekeningen. De werkzaamheden zijn uiteenlopend van aard en kunnen betrekking hebben op plaatsing, installatie, beveiliging en inregelen. Het gemeenschappelijk doel is het aansluiten en onderhouden van elektrotechnische producten en systemen (als onderdeel) van een installatie.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:
▪ Zorgen voor positieve teamspirit
▪ Complex Installatiewerk
▪ Inrichten van de werklocatie
▪ Lezen van tekeningen
▪ Plaatsen van alle elektrotechnische producten en systemen
▪ Monteren van motoren en het doen van fitwerk
▪ Bepalen van de routing van bedrading en bekabeling
▪ Aarden van elektrotechnische producten en systemen
▪ Inschatten en aanleveren benodigde werkuren
▪ Functioneel testen en controleren van de uitgevoerde werkzaamheden
▪ Instellen en/of inregelen van parameters behorende bij elektrotechnische producten en systemen
▪ Herstellen van complexe storingen en afwijkingen
▪ Registreren van gegevens
▪ Uitdragen soft skills

KWALIFICATIE-EISEN:
▪ Minimaal MBO-4-niveau
▪ Minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functie

Communiceren:

Communiceert naar anderen op een respectvolle wijze en houdt rekening met anderen in houding en taalgebruik. Werkt mee aan open communicatie en hanteert de soft skills binnen de organisatie.

Stelt hoge eisen aan de kwaliteit van geleverde prestaties; streeft naar voortdurende verbetering van resultaten. Voert controle uit voordat het werk wordt opgeleverd. Controleert op vaste punten in de voortgang van het werk de geleverde kwaliteit

Is gericht op het realiseren van doelstellingen en resultaten die zijn aangegeven. Is daarbij gemotiveerd, gedreven en vasthoudend en verliest daarbij de soft skills niet uit het oog. Maakt duidelijke afspraken met anderen over zijn bijdrage.

Zoekt samenwerking met anderen en levert een actieve bijdrage aan het behalen van gemeenschappelijke doelen. Houdt rekening met de gevolgen die individuele acties voor anderen binnen het team kunnen hebben. Afspraak is afspraak.

FUNCTIEGERICHTE COMPETENTIES:
Voor de functie “Technicus Afbouw Systemen” zijn de volgende competenties bepalend voor succesvol handelen:
▪ Probleemanalyse
Stelt op basis van de beschikbare of zoekt zelfstandig naar de benodigde informatie die nodig is om een goede analyse te kunnen doen. Zoekt naar de grondoorzaak van het probleem, zodanig dat herhaling wordt voorkomen. Kijkt breder dan alleen zijn eigen werk.
▪ Oordeelsvorming
Maakt een inschatting wat wel en niet kan. Wanneer iets niet kan bespreekt hij dit met de (Meewerkend) Teamleider Afbouw Systemen.

Komt met oorspronkelijke ideeën en oplossingen. Bedenkt nieuwe benaderingen, aanpakken en werkwijzen om zo tot betere resultaten te komen, ook buiten zijn eigen werk.

Organiseren van eigen werk
Heeft goed overzicht van wat nodig is aan middelen en tijd om een doel te bereiken; weet eigen tijd en middelen doelgericht in te zetten.
Bewaakt de voortgang en onderneemt bij onverwachte gebeurtenissen passende actie.
Deelt zijn/haar kennis met collega’s.

Complexiteit
De gespecialiseerde functie is voornamelijk gericht op technische montage van systemen waarbij eventueel ook enige administratieve en een aantal niet technische systeem montage werkzaamheden moeten worden verricht. Schakelt steeds om op andere aspecten en wordt ook zeer vaak gestoord door anderen. Soms tijddwang door haastwerk. De kennis dient naar inhoud en niveau gelijkwaardig te zijn aan MBO-4 / HAVO, aangevuld met cursussen en/of trainingen met een gemiddelde studielast tot 3 jaar.
Zelfstandigheid
Deelt het werk zelf in, overlegt zo nodig met de leiding, ook over de wijze van uitvoering en eventueel noodzakelijk geachte wijzigingen. Staat daartoe in (telefonisch) contact met de leiding. De problemen zijn van dien aard dat regelmatig overleg, ook met de stafafdelingen, noodzakelijk is. Goede contacten met de leiding, specialisten, toeleverende en/of stafafdelingen zijn vereist voor een vlot verloop van het werk. Ondersteund eventueel 1 of meerdere collega’s in zijn vakgebied.

Afbreukrisico
Fouten / onachtzaamheden kunnen leiden tot tijd- en materiaalverlies. Goede zelfcontrole zorgt voor ontdekking en voor herstelmogelijkheden van de schade voor de oplevering. De zeer regelmatige contacten met de leiding van andere betrokken bedrijven en met de opdrachtgevers moeten goed verlopen, zij zijn van groot belang voor de voortgang van het werk en voor het bedrijfsimago.
Fysieke Aspecten
Werkt onder alle weersomstandigheden, in alle stadia van totstandkoming van bouwwerken. Eventuele hinder van lawaai, soms vuil werk, incidenteel zwaar werk ( stugge kabels e.d.) en tillen. Dragen van beschermingsmiddelen; persoonlijk risico door werken op hoogtes en op moeilijk bereikbare plaatsen, kans op oogletsel.

Waarom Fervent?

Wij zijn dé allround dienstverlener voor werk, opleidingen en ontwikkeling van professionals. We hebben een uniek en modulair aanbod dat we op maat aanpassen aan jouw behoefte. Ben jij opzoek naar een interessante nieuwe baan? Wil jij jezelf tijdens je carrière blijven ontwikkelen? Dan ben je bij Fervent aan het juiste adres. Wat ons uniek maakt, is onze strategische advisering op het gebied van employability. Zo werken wij in jouw voordeel!

Solliciteer nu!

Na het lezen geïnteresseerd geraakt in de functie als Technicus Afbouwsystemen?
Solliciteer dan direct via bovenstaand inschrijfformulier, neem telefonisch contact met ons op via 0594-581324 of mail je CV naar vacature@fervent.nl.

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, neem dan gerust per telefoon of mail contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!