Geeft kleur

aan werk

Opleiding Verkeersregelaar

De Opleiding Verkeersregelaar komt voort uit de ‘Regeling Verkeersregelaars’. Hierin staat vastgelegd dat de aanwijzingen van verkeersregelaars bindend zijn voor weggebruikers.

Verkeersregelaars worden vaak ingezet tijdens een evenement of bij werkzaamheden aan de weg. De deelnemer wordt tijdens deze training voorbereid op het regelen van het verkeer.

Werknemers die als verkeersregelaar optreden dienen de opleiding verkeersregelaar te hebben gevolgd. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een praktijkexamen. Dit praktijk examen bestaat uit het regelen van het verkeer op een afgesproken locatie gedurende 15 minuten. Het examen wordt uitgevoerd door Stichting Verkeersregelaar Nederland (SVNL).

In het theoriegedeelte komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wettelijke bepalingen.
  • Risico’s.
  • Verkeersmaatregelen.
  • Veilig het verkeer regelen.
  • Omgaan met agressie en geweld.
  • Verbale en non-verbale gesprekstechniek.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Het praktijkexamen wordt in de praktijk afgenomen. Tijdens de opleiding wordt ook een examentraining verzorgd in de praktijk, zodat de kandidaten goed voorbereid naar het examen gaan.
Het praktijkexamen wordt afgenomen door de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL).


Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor een ieder die als verkeersregelaar gaat optreden. De minimum leeftijd is 18 jaar en er dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overlegt te kunnen worden.


Duur van de cursus
De training bestaat uit 6 dagdelen (3 dagen).


Niveau
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.


Resultaat
Wanneer u deze cursus heeft afgerond krijg u daarvoor een certificaat van deelname.


Vervolgcursussen

Voor deze cursus zijn geen vervolgcursussen.


Prijs
Prijs op aanvraag.


Aanmeldprocedure
Om u aan te melden voor deze cursus kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier links bovenaan deze pagina. Ook kunt u gebruik maken van het meer uitgebreide aanmeldformulier die hier te vinden is. Zodra wij deze hebben ontvangen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust contact met ons op via info@fervent.nl of 0594-58 13 24.

 


Cursusdata

Datum
Regio
05/07/2021
Drenthe
05/07/2021
Friesland
05/07/2021
Groningen