Energieneutraal (Ver)Bouwen

In het Nationaal Plan,’Bijna-Energie Neutrale Gebouwen’ (BENG) is bepaald dat een volledig energieneutraal gebouw een EPC=0 heeft.

Programma:

  • Wat wordt bedoeld met energieneutraal bouwen;
  • Toelichting na-isoleren wanden;
  • Toelichting hybride lucht/waterpomp;
  • Toelichting circulatiepompen;
  • Toelichting gezond en energiezuinig ventileren;
  • Het belang van luchtdicht bouwen voor de EPC waarde.

Cursisten krijgen inzage in de essentie van dit thema. Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen, tot (bijna) energieneutraal in 2020. Dat ligt vast in Europees en Nederlands overheidsbeleid. Zeer energiezuinig en energieneutraal (ver)bouwen biedt nu al een marktvoordeel ten opzichte van standaard nieuwbouw. Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Woningen en gebouwen kunnen de concurrentie weer aan en de huisvestingskosten blijven betaalbaar voor de gebruiker. Er wordt ingegaan op alle aspecten van bouwen, zowel op bouwmateriaal en installaties.


Doelgroep
Deze training is bedoeld voor iedereen in de bouwkolom die inzicht wil krijgen in energieneutraal bouwen en verbouwen.


Duur van de cursus
Deze cursus duurt 1 dag.


Niveau
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.


Resultaat
Wanneer u deze cursus heeft afgerond krijg u daarvoor een certificaat van deelname.


Vervolgcursussen
Voor deze cursus zijn geen vervolgcursussen.


Prijs
Prijs op aanvraag.


Aanmeldprocedure
Om u aan te melden voor deze cursus kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier links bovenaan deze pagina. Ook kunt u gebruik maken van het meer uitgebreide aanmeldformulier die hier te vinden is. Zodra wij deze hebben ontvangen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust contact met ons op via info@fervent.nl of 0594-58 13 24.


Cursusdata