0594 58 13 24

Beroepschauffeurs (Code 95)

Om beroepschauffeur te blijven is het verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Doe je dit niet dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Volg je de verplichte nascholing dan krijg je Code 95 als aanduiding op het rijbewijs.  Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Alleen cursussen die gecertificeerd zijn door het CBR tellen mee voor de verplichte nascholing.

Wanneer je verplichte nascholing moet volgen is afhankelijk van het moment dat het rijbewijs is gehaald.

  •  Als je een rijbewijs C hebt dat is afgegeven vóór 10 september 2009, krijg je voor de eerste periode van verplichte nascholing zeven jaar (i.p.v. vijf jaar) de tijd om aan de eis van 35 uur nascholing te voldoen. Dit betekent dat je uiterlijk 9 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs moet hebben. Deze is dan geldig tot 10 september 2021.
  • Als je voor 10 september 2008 al een rijbewijs D had of voor 10 september 2009 een rijbewijs C had, en als code 95 al op je rijbewijs staat, kunt vanaf 10 september 2015 (D)/ 10 september 2016 (C) weer nascholing gaan volgen.
  • Als je jouw rijbewijs D ná 10 september 2008 heeft gehaald of je rijbewijs C ná 10 september 2009, en als code 95 al op je rijbewijs staat, kun je beginnen met nascholing vanaf de einddatum van de code 95 op je rijbewijs min 5 jaar
  • Als je rijbewijs C en D hebt met verschillende einddata code 95, hanteer dan de dichtstbijzijnde einddatum min 5 jaar

 

Vragen of meer informatie?

Wil je de voordelen van Fervent ook ervaren of meer informatie over ons opleidingsaanbod?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste cursus of opleiding. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 0594 – 58 13 24 of mailen via info@fervent.nl. Je kunt ook handig gebruikmaken van het contactformulier op onze contactpagina.

Meer

Volg de opleiding die bij je past!

Klik hier

Fervent werkt

Fervent is een eigentijds uitzend- & opleidingsbureau. Door onze kennis op het gebied van werk, opleiden en ontwikkelen zijn we de beste allround partner op het gebied van personeelsvraagstukken. Daardoor hoef jij maar langs één loket voor al je personeelsvraagstukken. We kijken altijd naar de lange termijn. Zo bouwen we aan duurzame oplossingen waar je niet alleen nu, maar ook in de toekomst mee geholpen bent. En dat werkt in je voordeel!

Meer

Scholingsvoucher voor werkzoekenden

Ben je werkzoekende en lukt het steeds niet die leuke baan te bemachtigen omdat je hiervoor de benodigde opleiding mist?
Wil je je kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kun je gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende. Dit is een subsidie voor een opleiding die je bij het UWV kunt aanvragen. Deze subsidie kan oplopen tot maximaal €2500,00.

Meer

Fervent opleiden

Fervent Opleiden zorgt ervoor dat de juiste kennis snel aanwezig is op de werkplek. We zijn jouw partner op het gebied van theoretische en praktische cursussen en trainingen op veel vlakken. Ons unieke modulaire aanbod zorgt ervoor dat we op maat, passend bij jouw behoefte, de cursussen en trainingen kunnen samenstellen. Deze investering levert zowel voor de werknemer als de werkgever direct resultaat op en is van toegevoegde waarde voor alle partijen.

Meer